18 Nisan 2017

TKGM Parsel Sorgulama Uygulamasından Koordinat İndirme


Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün parsel sorgulama sayfasından  koordinat indirmeniz mümkün. Aşağıda hazırlamış olduğum resimler ile aşamaları takip ederek işlemi yapabilirsiniz. Hazırlayan : Abdurrahman ATMACA (Harita Mühendisi)





                             













        



12 yorum:

  1. Bazi bölgelerde tkgm verilerinde sorun çıkıyor. Mesela bolu merkezde bircok parselde kontrol ettim yaklasik 3-4m kayma var. Yani kadastronun kvk verilerini hatalı olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, ölçüler doğru değil kesinlikle. Bolu Merkez Kasaplar için değerlendirdim.
      www.e-villaproje.com

      Sil
  2. Evet haklisin. Bu verilerle aplikasyon yapmak doğru değil. Ama geometrik şekil e ihtiyaç duyulduğunda ise yarayabilir.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. hala mümkün. sanırım yapılan güncellemeler neticesinde "json" dosyasını nasıl indireceğini bilmiyor olabilirsin. ilgili parsele ekranda üzerine tıklayarak açılan kutunun sol üst köşesindeki üç noktaya tıkla ve indirmeyi tamamla. gerisi makalemde mevcut zaten...

      Sil
  4. Netcad 7.6 da da işlem adımlarını yapabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgili dosyayı kml olarak indirin. Bu dosyayı Netcad 7.6 dan kml dosya uzantısını seçerek açın.
      Coğrafi olarak karşınıza çıkan bu parseli hesap menüsü dönüşümlerden ed50 yada ITRF dönüşümünü yapın. Raster gibi karşınıza gelen parseli tabaka menüsünde görmek istiyorsanız Araçlardan Cad' e çevir özelliğini kullanın.

      Sil
    2. CAD E ÇEVİRİ NASIL OLUYOR_? ÇEVİR DEDİĞİMDE CAD ADINDA BOŞ BİR TABAKA AÇIYOR.

      Sil
  5. Veriler MEVZİ VEYA ED50 ise o yöreye ait dönüşüm parametreleri kullanılarak kadastro tarafından ITRF96'ya dönüştürülür. Akabinde merkezce COĞRAFİ'ye dönüşüm yapılır ve parsel sorguda bu şekilde görünür. COĞRAFİ'den kayıpsız dönüşüm yapmak istenirse evvela ITRF96'ya dönüştürülmeli, akabinde ED50 ve MEVZİ değerlerine ulaşmak için o yöreye ait dönüşüm parametreleri kullanılmalıdır. COĞRAFİ doğrudan ED50'ye dönüştürülürse kullanılabilir bir veriye ulaşılamayabilir.

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar baan bi parselin ıtrf noktaları lazım yardımcı olacak varmı?
    bolu mengen düzağaç 422 parsel

    YanıtlaSil
  7. TKGM artık koordinat listesinin virgülden sonraki basamak sayısını 4 haneye indirdiği için, artık indireceğiniz koordinatların hassasiyeti eskisi gibi olmayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna bir çözüm yok mu acaba. Parsel koordinatlarını bulabileceğimiz yer neresi bilgi var mı acaba?

      Sil